Ampliació del permís de paternitat per al personal al servei de l’Administració de l’Estat

En data de 22 de novembre de 2018, mitjançant resolució de la Secretaria d’Estat de Funció Pública, es publiquen els acords per a l’ampliació del permís de paternitat a setze setmanes i per a l’aplicació de la borsa d’hores prevista a la disposició addicional centèsima quarantena quarta de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018.

La Mesa General de Negociació de l’Administració General de l’Estat en data 29 d’octubre de 2018, va acordar aprovar per a tot el personal, funcionari, estatutari o laboral al servei de l’Administració General de l’Estat, dels seus organismes o de les seves entitats públiques dependents, que el permís de paternitat per naixement guarda amb fins d’adopció, adopció o acolliment d’un fill/filla s’ampliï a un total de 16 setmanes i que aquest permís sigui no transferible. S’estableix que la implementació del permís de paternitat es farà de forma progressiva:

  • En 2019: Permís de vuit setmanes, amb quatre setmanes immediatament posteriors a la data de part, decisió administrativa de guarda amb fins d’adopció o acolliment, o resolució judicial per la qual es constitueixi l’adopció i quatre setmanes gaudides de forma ininterrompuda.
  • En 2020: Permís de dotze setmanes, amb quatre setmanes immediatament posteriors, i vuit setmanes gaudides de forma ininterrompuda.
  • En 2021: Permís de 16 setmanes, amb quatre setmanes immediatament posteriors, i dotze setmanes gaudides de forma ininterrompuda.

En el II Acord per a la Millora de l’ocupació pública i de condicions de treball de 9 de març de 2018, es va preveure l’existència d’una borsa d’un 5% de la jornada anual per a la conciliació de la vida familiar i professional. En conseqüència, es proposa regular una borsa d’hores de lliure disposició acumulables entre si, de fins a un 5% de la jornada anual, amb caràcter recuperable en el període de temps que així es determini, i dirigida de forma justificada a l’adopció de mesures de conciliació per a la cura i atenció de gent gran, persones amb discapacitat, i fills/filles menors, en els termes que en cada cas es determinin.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies