A partir de l’1 d’abril fins al 15 de maig de cada any, d’acord amb l’establert en la normativa, les empreses que cotitzin a la Seguretat Social per Contingències Professionals i que reuneixin els requisits exigits en la normativa poden presentar la sol·licitud de l’incentiu en la mútua o entitat gestora que assumeixi la protecció de les seves contingències professionals. L’obtenció del Bonus, és un incentiu dirigit a aquelles empreses que contribueixin a una reducció de la sinistralitat laboral i realitzin actuacions efectives en la prevenció dels accidents de treball i les malalties professionals, segons el regulat pel Reial decret 404/2010 de 31 de març, l’Ordre TIN/1448/2010 de 02 de juny, l’Ordre TIN/41/2011 de 18 de gener i l’Ordre ESS/86/2015 de 30 de gener.

REQUISITS

• Haver cotitzat almenys 5.000€ per contingència professional durant el període d’observació pel qual es demana l’incentiu.
• Estar al corrent de pagament en el compliment de cotització a la Seguretat Social.
• Haver realitzat inversions documentades i quantitatives, en instal·lacions, processos o equips en matèria de prevenció de riscos laborals que puguin contribuir a l’eliminació o disminució de riscos durant el període d’observació.
• Què els índexs de sinistralitat general i extrema, exclosos els accidents “in itinere”, es trobin per sota dels límits establerts en l’Ordre ESS/86/2015.
• No haver estat sancionada per resolució ferma en via administrativa per la comissió d’infraccions greus o molt greus matèria de prevenció de riscos laborals o de Seguretat Social.
• Acreditar, mitjançant formulari d’acte-declaració, el compliment per l’empresa dels requisits bàsics en matèria de prevenció de riscos laborals.
• Acreditar el desenvolupament o la realització durant el període d’observació, almenys dues, de les següents accions:

o Incorporació a la plantilla de recursos preventius propis (treballadors designats o servei de prevenció propi), encara quan no estigui legalment obligada a efectuar-ho, o ampliació dels recursos propis existents.
o Realització d’auditories externes del sistema preventiu de l’empresa, quan no estigui legalment obligada a això.
o Existència de plans de mobilitat vial en l’empresa com a mesura per prevenir els accidents de treball en missió i els “in itinere”.
o Acreditació de la disminució, durant el període d’observació, del percentatge de treballadors de l’empresa o centre de treball exposats a riscos de malaltia professional.
o Certificat de qualitat de l’organització i funcionament del sistema de prevenció de riscos laborals de l’empresa, expedit per entitat o organisme degudament acreditat per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC), justificatiu que aquesta organització i funcionament s’ajusten a les normes internacionalment acceptades.

Més informació: http://prevencion.fremap.es/QueHacemos/Paginas/Bonus.aspx#contenido1

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies