La declaració de béns a l’estranger: un pas més per prevenir i lluitar contra el frau fiscal.

Després que el passat 30 de novembre finalitzés el termini per a acollir-se a l’amnistia fiscal (Declaració Tributària Especial) i com a mesura complementària dins del Pla iniciat pel Govern Central per prevenir i lluitar contra el frau fiscal, el proper 30 d’abril finalitza el termini per a la presentació de la nova declaració de béns i drets a l’estranger.


Recordem que la declaració informativa, model 720, estableix l’obligació de presentació, sempre que se superi la xifra de 50.000 euros de forma conjunta per cada conjunt de béns, respecte els següents conceptes:

  • Comptes en entitats financeres situades a l’estranger.
  • Valors, drets, assegurances i rendes dipositats, gestionats o obtinguts a l’estranger.
  • Béns immobles i drets sobre béns immobles situats a l’estranger.

Si bé aquesta nova declaració no suposa pagar més impostos, al tractar-se d’una declaració informativa, cal tenir en consideració que l’incompliment de la mateix pot generar importants conseqüències econòmiques i més quan no complir amb la nova obligació pot implicar la pèrdua de la prescripció fiscal de les rendes ocultes, i per tant la potestat de l’Administració Tributària de considerar, en qualsevol moment, els capitals “ocults” com un guany patrimonial no justificat podent per tant ser objecte de regularització al tipus marginal de l’IRRPF i la imposició de sancions molt elevades.
En conseqüència cal valorar i estudiar detingudament la conveniència d’efectuar abans del proper 30 d’abril la nova obligació informativa, i més en el cas concret de les persones jurídiques que d’acord amb l’establert en el Reial Decret 1558/2012, de 15 de novembre, pel qual s’estableixen obligacions d’informació sobre béns i drets situats a l’estranger, no tindran obligació de declarar quan tinguin registrats en la seva comptabilitat de forma individualitzada els valors, drets, assegurances i rendes a que es refereix la norma.
En aquest mateixa línia cal destacar els treballs recents que s’estan duent a terme de forma conjunta entre els governs de l’Estat Espanyol, Alemanya, el Regne Unit, França i Itàlia per desenvolupar un programa d’intercanvi d’informació fiscal de forma automàtica. Programa que es preveu sigui extensible als altres membres de la Unió Europea. L’objectiu del mateix és perseguir a les persones, físiques i jurídiques, que evadeixin impostos.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies