Nova instrucció de la Inspecció de Treball i Seguretat Social en matèria de control del temps de treball (1/2017).

Com a conseqüència de les recents sentències del Tribunal Suprem de 23 de març i 20 d’abril de 2017, ja comentades en articles anteriors; la Inspecció de Treball i Seguretat Social ha dictat una nova Instrucció, per la qual considera que l’art. 35.5 Estatut dels Treballadors no exigeix a l’empresa l’obligació de portar un registre de la jornada diària efectiva de tota la plantilla per poder comprovar el compliment dels horaris pactats, i que, per tant, l’absència d’aquest registre no seria sancionable.

Tot això sense perjudici del registre de temps de treball que sigui exigible en els supòsits concrets en què la normativa ho contempla.

 

Amb data 18 de maig, la Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat, ha dictat aquesta nova instrucció (la 1/2017) que complementa l’anterior 3/2016, i les principals conclusions són:

 

  1. Segueix vigent la instrucció 3/2016, amb excepció de l’obligació empresarial de registrar la jornada diària, i per tant l’omissió no es considera infracció social.
  2. La doctrina no afecta l’obligació de respectar els límits legals i convencionals en matèria de temps de treball.
  3. La Inspecció pot i ha de realitzar actuacions de comprovació per a la detecció d’eventuals infraccions.
  4. Les normes sobre registre de la jornada a treballadors a temps parcial, mòbils en transport per carretera, de la marina mercant o ferroviaris no queden afectats per la doctrina del Tribunal Suprem.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies