Model 233. Declaració informativa per despeses en jardins d’infants o centres d’educació infantil autoritzats

En data 3 de juliol, la llei 6/2018 de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 va establir un increment de fins a 1.000 euros addicionals a l’import de la deducció per maternitat (1.200 euros) quan el contribuent que tingui dret a la mateixa hagués satisfet en el període impositiu les despeses per la custòdia del fill menor de tres anys en jardins d’infants o centres d’educació infantil autoritzats.

L’Ordre HAC/1400/2018, de 21 desembre, va aprovar el model 233 de “Declaració informativa per despeses en jardins d’infants o centres d’educació infantil autoritzats”, establint l’obligació de presentació per als jardins d’infants o centres d’educació infantil en el mes de gener de cada any en relació amb la informació corresponent a l’any immediatament anterior.

Excepcionalment, per a 2018 el termini de presentació serà el comprès entre l’1 de gener i el 15 de febrer de 2019.

D’acord amb el contingut de l’article 69.9 del Reglament de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, els jardins d’infants o centres d’educació infantil autoritzats hauran de presentar declaració informativa sobre els menors i les despeses que donen dret a l’aplicació de l’increment de la deducció on, a més de les seves dades identificatives, i les corresponents a l’autorització del centre emesa per l’administració educativa competent, on consti  la següent informació:

  • Nom cognoms i data de naixement del menor i, en el seu cas, número d’identificació fiscal del menor
  • Nom, cognoms i número d’identificació fiscal dels progenitors, tutor, guardador amb finalitat d’adopció o persona que tingui al menor en acolliment.
  • Mesos en què el menor hagi estat inscrit en el jardí d’infants o centre educatiu per mes complet.
  • Despeses anuals pagades al jardí d’infants o centre d’educació infantil autoritzat en relació amb el menor.
  • Imports subvencionats que s’abonin directament al jardí d’infants o centre d’educació infantil autoritzat corresponents a les despeses anuals pagades.

A la seu electrònica de l’Administració Tributària s’ha habilitat un apartat de preguntes freqüents i exemples, en relació als principals dubtes que pugui generar aquesta nova declaració, apartat al qual es pot accedir clicant en aquest link.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies