Ajuts europeus en l’àmbit de la recerca i la innovació per destinar-los amb urgència a la recerca sobre el Coronavirus

La Comissió Europea ha decidit mobilitzar 122 milions d’euros més provinents del seu programa de recerca i innovació, Horitzó 2020, per destinar-los amb urgència a la recerca sobre el coronavirus mitjançant una nova convocatòria de manifestació d’interès. 

Es tracta, doncs, de fomentar mesures complementàries a altres ja iniciades en la lluita contra el virus. En molts d’aquests ajuts ja hi ha centres que estan buscant socis per tal de presentar un projecte.

Les línies d’ajuts són les següents:

Reorganització de la producció cap a subministres i equipaments mèdics vitals 

Els principals objectius d’aquest ajut són:

  1. El repòs, l’adaptació i l’ampliació de les línies de producció per ajustar-se ràpidament a les noves i urgents necessitats de producció, especialment equipaments mèdics (per exemple, equips de protecció personal (EPI), ventiladors, tecnologies de diagnòstic ja desplegades basades en materials avançats i/o biotecnologies, així com sistemes de servei i sistemes automatitzats de desinfecció.
  2. Demostrar models de flexibilitat de la cadena de subministrament per a la reposició de les línies de producció i una gestió adequada del risc en cas d’interrupció de les cadenes de subministrament (o d’altres mitjans necessaris per a permetre la producció, com ara el subministrament d’energia).
  3. Tecnologies d’automatització que depenen menys de la força de treball present a les fàbriques, la certificació/calibració/acreditació de les línies de producció que s’han repoblat o reiniciat després d’una parada.
  4. Qualificació d’operadors/tècnics per a línies de producció noves o repoblades.

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sc1-phe-coronavirus-2020-2a;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=0,1;statusCodes=31094502;programCode=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=desc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

 

Tecnologies mèdiques, eines digitals i intel·ligència artificial per a millorar la vigilància i la cura amb alts nivells de maduresa tecnològica 

Els principals objectius d’aquest ajut són:

  1. Solucions de suport properes al mercat (TRL 7) en una de les àrees COVID-19 esmentades a continuació i que ja han rebut, o estan a punt de rebre, la marca CE per procedir a proves, pilotatge i desplegament a gran escala d’operacions en zones sanitàries crítiques (o allà on sigui pertinent) (tipus 1);
  2. Donar suport a la innovació del mercat (de laboratori a fàbrica) per desenvolupar i madurar solucions innovadores que ja han estat validades en entorns de laboratori (TRL 6-7 o superior) amb l’objectiu d’ajudar a accelerar el desenvolupament i assolir l’avaluació de la conformitat (marcatge CE) ) (tipus 2).

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sc1-phe-coronavirus-2020-2b;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=0,1;statusCodes=31094502;programCode=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=desc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

 

Impactes de comportament, socials i econòmics de la resposta al brot 

Les propostes s’han de centrar en les lliçons apreses: haurien d’adreçar la manera de pal·liar els impactes socials i econòmics de la resposta a brots relacionats amb els sistemes de salut;

ii) identificar les conseqüències no previstes de les decisions de control de les epidèmies; i

iii) proporcionar respostes a les relacions socials, incloses el sexe, la dinàmica del brot i la resposta relacionada amb la salut pública.

Les propostes haurien d’analitzar els efectes i l’eficiència d’aquestes respostes (inclosos els factors de resiliència), la governança democràtica, la cooperació a diversos nivells, els buits crítics i les diverses estratègies de sortida, les metodologies subjacents i les adaptacions regionals. S’espera que les propostes desenvolupin directrius i millors “next practices” i implementin intervencions per mitigar els impactes i impulsar el benestar.

En particular, es proposa als candidats integrar múltiples disciplines mèdiques, de ciències socials i d’humanitats, incloses antropologia, psicologia, sociologia, epidemiologia, ciències de la implementació, periodisme i comunicació, economia i ciències polítiques, així com estudis de gènere i recerca interseccional per abordar les següents dimensions relacionades:

  1. Analitzar i comparar les respostes de brots a Europa i els impactes sobre el comportament humà i la dinàmica social de diferents regions i països.
  2. Desigualtats en salut mental i salut.

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sc1-phe-coronavirus-2020-2c;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=0,1;statusCodes=31094502;programCode=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=desc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

 

Cohorts COVID-19 paneuropees 

S’espera que les propostes presentades sota aquesta expressió d’interès estableixin novetats i/o es basin en estudis de grup (cohorts) a gran escala existents per avançar ràpidament en el coneixement sobre el control de la infecció SARS-CoV-2, desenvolupar recomanacions basades en l’evidència per a la prevenció efectiva de la propagació, la protecció de la població en els propers mesos/anys, i tractament optimitzat dels pacients amb COVID-19. Els estudis de grup basats en la població també han d’informar sobre les conseqüències a llarg termini del COVID-19 sobre la salut i el benestar de les persones.

L’estudi de grup (cohort) de  COVID-19 basat en la població ha d’incloure persones no infectades i infectades. L’estudi de grup (cohort) ha de ser prou gran com per proporcionar evidències vàlides i fiables i recomanacions sòlides i ser adequat per a la realització d’estudis retrospectius i prospectius.

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sc1-phe-coronavirus-2020-2d;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=0,1;statusCodes=31094502;programCode=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=desc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

 

Xarxes de cohorts europees o internacionals amb rellevància per a la COVID-19 

Les propostes en virtut d’aquesta acció de coordinació i suport han de donar suport a la creació de xarxes internacionals, principalment longitudinals, d’estudis de grup per tal d’extreure dades normalitzades acordades conjuntament sobre COVID-19 diagnosticades/serotipades i aparellades no infectades. Aquest esforç ha de contribuir a la identificació de factors clau que influeixen en la susceptibilitat a la infecció i a la manifestació clínica, a avaluar les opcions terapèutiques i de gestió clínica optimitzades i a obtenir lliçons sobre els impactes sobre la salut i els impactes socioeconòmics de la pandèmia. Haurien de desenvolupar la capacitat dels estudis de grup per adaptar-se ràpidament a la futura crisi.

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/sc1-phe-coronavirus-2020-2e;freeTextSearchKeyword=;typeCodes=0,1;statusCodes=31094502;programCode=null;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=Default;sortQuery=openingDate;orderBy=desc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies