Campanya de l’Impost sobre la Renda 2017 (novetats i calendari)

El pròxim 4 d’abril començarà la Campanya de l’Impost sobre la Renda de l’exercici 2017. Malgrat que des del passat 15 de març ja es poden obtenir les dades fiscals dels contribuents a través de l’aplicació mòbil (novetat d’aquest any) creada per l’Agència Tributària per a la campanya, no serà fins al pròxim 4 d’abril que ja es podran presentar les oportunes Declaracions.

Aquest any la campanya s’allargarà fins al 2 de juliol, atenent que l’últim dia habitual (30 de juny) és dissabte, i la data límit per a la presentació tant del model 100 (IRPF) com del model 714 (Impost sobre Patrimoni) s’ajorna fins al següent dia hàbil. No obstant, per aquells contribuents els resultats de les declaracions dels quals sigui a ingressar, i desitgin domiciliar els pagaments, la data límit serà el pròxim 27 de juny.

A nivell tecnològic, la principal novetat per a la tramitació de la Declaració de la Renda és, com s’ha indicat, l’aplicació mòbil gratuïta creada per l’Agència Tributària per a sistemes Android i iOS, que permetrà a cada contribuent consultar les seves dades fiscals i, en cas de no haver de fer cap modificació, procedir a la presentació de la mateixa declaració. En cas que el contribuent vulgui o hagi de fer alguna modificació, s’haurà de dirigir al sistema Renta WEB, ja introduït en la Campanya de la Renta 2016 com a substitució del programa PADRE, efectuar-ne la modificació i procedir a la presentació de la declaració.

En la declaració de la renda 2017 també direm adéu a l’SMS amb el número de referència. Ara el contribuent pot sol·licitar l’esborrany i/o les dades fiscals per tres vies diferents: a través de la pàgina web de l’Agència Tributària mitjançant el DNI electrònic, o mitjançant el sistema de signatura amb clau d’accés, anomenat Cl@ve PIN. El tercer mètode correspon al famós servei RENØ, que requereix un número de referència. El contribuent necessitarà introduir l’import de la casella 450 de la declaració de l’any anterior, el seu NIF i la data de validesa del seu DNI.

renta 2017

Com cada any, l’Agència Tributària ha habilitat també un accés directe a la pàgina web www.agenciatributaria.es, des d’on podran realitzar-se els tràmits relacionats amb la Declaració, accedir a la normativa, manuals, etc…

Pel que fa a les principals novetats en la liquidació de l’Impost, destacar que no hi ha diferències significatives respecte a les campanyes anteriors, si bé cal tenir en compte que des de l’1 de gener de 2017 l’import obtingut per la transmissió de drets de subscripció procedents de valors negociats tindrà la consideració de guany patrimonial. També cal destacar, en relació a l’aplicació del mínim per descendents, que aquest també resulta aplicable a aquells que tinguin atribuïda la guarda i custòdia per resolució judicial dels descendents.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies