Campanya de l’Impost sobre la Renda 2018. Novetats i calendari

El proper 2 d’abril es donarà per començada la Campanya de l’Impost sobre la Renda de l’exercici 2018. Malgrat que des del passat 15 de març ja es poden obtenir les dades fiscals dels contribuents a través de les diferents vies habilitades per l’Agència Tributària per a la campanya (seu electrònica i APP), no serà fins al proper 2 d’abril que ja es podran presentar les oportunes Declaracions.

Aquest any la campanya s’allargarà fins a l’1de juliol, atenent a que l’últim dia habitual (30 de juny) és diumenge, i la data límit per a la presentació tant del model 100 (IRPF) com del model 714 (Impost sobre Patrimoni) s’ajorna fins al següent dia hàbil. No obstant, per aquells contribuents els resultats de les declaracions dels quals sigui a ingressar, i desitgin domiciliar els pagaments, la data límit serà el proper 26 de juny.

Des de la campanya anterior, la tramitació de la Declaració de la Renda es pot fer mitjançant el sistema Renta WEB o bé des de l’aplicació mòbil gratuïta creada per l’Agència Tributària per a sistemes Android e iOS, que permetrà a cada contribuent consultar les seves dades fiscals i, en cas de no haver de fer cap modificació, procedir a la presentació de la pròpia declaració. En cas que el contribuent vulgui o hagi de fer alguna modificació, s’haurà de dirigir al sistema Renta WEB, ja introduït en la Campanya de la Renta 2016 com a substitució del programa PADRE, efectuar-ne la modificació i procedir a la presentació de la declaració. Actualment es troba habilitat un simulador de Renda denominat “Renta Web Open”.

A l’igual que a la campanya anterior, per obtenir l’esborrany i/o les dades fiscals existeixen tres vies diferents a través del web de l’Agència Tributària:

  • DNI electrònic.
  • Cl@ve PIN (sistema de signatura amb clau d’accés).
  • Servei RENØ, que requereix un número de referència. El contribuent necessitarà introduir l’import de la casella 475 de la declaració de l’any anterior, el seu NIF i la data de validesa del seu DNI o, en el cas de DNI permanent la data d’expedició del mateix. En el cas que l’any anterior el contribuent no hagués presentat la declaració de la renda, caldrà consignar un número de compte bancari del qual en sigui titular.

Com a novetats, aquest any s’ha suprimit la “pre-declaració” en paper per evitar duplicitats de presentació.

També s’ha habilitat el pla “Le llamamos” per a sol·licitar cita telefònica per a realitzar la seva consulta o declaració, servei que estarà disponible a partir del proper dia 1 d’abril per a certs contribuents. Dia 9 de maig per a la sol·licitud de cita prèvia a les oficines de l’Agència Tributària, que es realitzarà de forma presencial entre el 14 de maig i l’1 de juliol.

En aquest link trobareu la informació i requisits per fer servir els serveis de l’AEAT de confecció de declaració respecte al Renta Web Oficines i Renta Web Telefònic-Le Llamamos.

Com cada any, l’Agència Tributària ha habilitat també un accés directe a la pàgina web www.agenciatributaria.es, des d’on podran realitzar-se els tràmits relacionats amb la Declaració, accedir a la normativa, manuals, etc.

Pel que fa a les principals novetats en la liquidació de l’Impost, destacar que no hi ha diferències significatives respecte a les campanyes anteriors, si bé cal tenir en compte que per a l’exercici 2018 s’ha incorporat una deducció addicional per maternitat de fins a 1.000 euros per als contribuents amb dret a la mateixa que satisfacin despeses de custòdia en llars d’infants o centres d’educació infantil autoritzats per fill menor de 3 anys.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies