Nou Reglament de facturació: modificació en els terminis d’emissió de factures.

Des de l’1 de gener de 2013 es troba en vigor el Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel que s’aprova el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació.

Aquest, establerix uns nous terminis d’emissió de factures; que amb caràcter general queden establerts en:

    • Si el destinatari de l’operació no és empresari ni professional, la factura haurà d’expedir-se i enviar-se en el moment en què es realitzi l’operació.
    • Si el destinatari de l’operació és empresari o professional, la factura haurà d’expedir-se abans del dia 16 del mes següent a aquell en què s’hagi produït la meritació de l’Impost corresponent a la citada operació.

Cal recordar que fins a 31 de desembre de 2012, les factures podien expedir-se en el termini d’un mes des de la data de realització de l’operació, i sempre abans del dia 16 del mes següent al de la fi de cada període de liquidació de l’IVA (trimestral o mensual). Mentre que des de l’1 de gener de 2013, aquest termini s’ha modificat, i totes les factures per operacions realitzades dins d’un mateix mes han d’expedir-se abans del dia 16 del mes següent.

Amb aquest canvi, en algunes ocasions ara es podran facturar més tard les operacions realitzades dins de la primera quinzena de cada mes, mentre que, respecte les operacions de la segona quinzena, si no coincideixen amb el tancament trimestral de l’IVA, la facturació d’acord amb el nou reglament es realitzarà abans de l’establert en l’antiga norma.

Data de meritament                Data límit Fra. (2012)               Data límit Fra. (2013)
7 de gener                                    7 febrer                                          15 de febrer
25 d’abril                                      25 de maig                                     15 de maig
30 de setembre                          15 d’octubre (1)                           15 d’octubre (1)

(1). En aquest cas la data és la mateixa, ja que en el mes de setembre finalitza el període de liquidació del tercer trimestre de l’any.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies