Compatibilitat entre pensió de jubilació i el treball com a autònom. Quantia de la prestació.

Les legislacions nacionals europees donen la possibilitat a les persones perceptores de pensió de jubilació la continuació d’una activitat professional, especialment a temps parcial, així com també la possibilitat de constituir-se en treballadors per compte propi.

En el mateix sentit, la Comissió de Seguiment del Pacte de Toledo recomana que “cal introduir esquemes de major permeabilitat i convivència entre la vida activa i passiva, que permetin i incrementin la coexistència de salari i pensió” i que “resulta adequada, en la mateixa línia que altres països del nostre àmbit una major compatibilitat entre percepció de la pensió i percepció del salari per activitat laboral “.

En una recent sentència del TSJ de Galícia es declara la compatibilitat entre la pensió de jubilació amb el treball que realitza el beneficiari com a autònom, perquè l’exigència de tenir contractat almenys un treballador per compte d’altri queda complerta si la contractació del treballador s’ha realitzat per la societat per a la qual l’autònom desenvolupa una feina.

La contractació a través de la societat de la qual té el seu control efectiu l’autònom, sempre que es mantingui el nivell d’ocupació, no només és conforme amb el tenor de la norma, sinó també és la que millor s’ajusta a la finalitat de la política d’envelliment actiu respectant, alhora, la finalitat de manteniment del nivell d’ocupació a l’empresa.

La controvèrsia derivava de la quantia de la pensió

La normativa estableix que la quantia de la pensió de jubilació compatible amb el treball serà equivalent al 50% de l’import resultant en el reconeixement inicial, un cop aplicat, si escau, el límit màxim de pensió pública, o del que s’estigui percebent, en el moment d’inici de la compatibilitat amb el treball, exclòs, en tot cas, el complement per mínims, qualsevol que sigui la jornada laboral o l’activitat que realitzi el pensionista. Això no obstant, si l’activitat es realitza per compte propi i s’acredita tenir contractat, almenys, a un treballador per compte d’altri, la quantia de la pensió compatible amb el treball arribarà al 100%.

Doncs bé, tal i com s’ha indicat anteriorment, la sentència declara complert aquest precepte si la contractació la realitza la societat de la qual l’autònom té el control efectiu i per la que treballa, estant enquadrat a efectes de la Seguretat social com a autònom societari.

Entendre-ho d’una altra manera, declara el tribunal, trenca el principi de discriminació per raó d’edat i de la instauració de mesures graduals i de flexibilitat en la jubilació i d’envelliment actiu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies