Convocatòria d’ajuts per a l’elaboració i execució de plans de reactivació socioeconòmica i de projectes de millora a l’ocupabilitat de treballadors per part dels ens locals

El passat 5 de maig va ser promulgat el l Decret Llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19.

En aquest sentit, s’articulen una sèrie de mesures que pretenen ajudar mitjançant l’elaboració i l’execució dels plans de reactivació socioeconòmica  per part dels ens locals, així com projectes de millora de l’ocupabilitat dels treballadors.

Mesura d’ajuts directes per al finançament dels Plans de Reactivació socioeconòmica COVID-19 en l’àmbit d’ocupació

L’objecte d’aquesta mesura és regular un ajut extraordinari a les administracions locals de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals, així com els seus organismes autònoms i ens dependents) que figuren a l’Annex del Detret  per tal d’impulsar l’elaboració i execució dels Plans de reactivació socioeconòmica COVID-19 en l’àmbit de l’ocupació.

Més concretament es finançarà la contractació laboral de dos tècnics o tècniques per executar, coordinar i fer el seguiment del Pla.

També es podrà optar per subvencionar l’elaboració del Pla, bé mitjançant la contractació d’una persona tècnica, o la dedicació d’una persona experta de la pròpia entitat assignada a aquesta tasca, o bé a través la contractació d’un servei de consultoria i assistència.

Mesura de línia extraordinària i urgent COVID-19 del Programa de treball i formació

Aquest ajut té per objectiu atorgar subvencions per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades amb dificultats d’accés al treball, la situació de les quals s’ha vist agreujada per efectes de les mesures preventives i de contenció derivades de la situació de la COVID-19.

Aquesta línia s’adreça a subvencions de les administracions locals de Catalunya o els seus organismes autònoms o les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d’ocupació, desenvolupament local i de promoció de l’ocupació, dependents o vinculades a aquelles, que es determinaran a la convocatòria extraordinària.

Aquest Programa permetrà oferir experiència laboral a les persones destinatàries mitjançant la subscripció d’un contracte de treball i una acció de formació transversal mitjançant:

  • Activitats de suport a la represa de l’activitat (agents cívics, informadors, etc.).
  • Activitats d’interès social i educatiu (suport en tasques educatives, a la gent gran, etc.).
  • Altres.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies