El portal SILICIE: nous llibres comptables per als impostos especials

L’Agència Tributària implanta un nou sistema d’administració de la comptabilitat dels productes objecte dels Impostos Especials, d’acord amb l’establert a l’article 50 del Reglament dels Impostos Especials.

Com a conseqüència de la publicació de l’Ordre HAC/998/2019, de 23 de setembre, pel qual es regula el compliment de la obligació de portar la comptabilitat dels productes objecte dels Impostos Especials de fabricació, des de l’1 de gener de 2020,  el compliment de l’obligació d’administració de la comptabilitat dels productes objecte dels Impostos Especials, es realitzarà a través de la Seu electrònica de l’Agència Tributària, mitjançant el subministrament electrònic dels assentaments comptables.

A la Seu electrònica de l’Agència Tributària s’ha habilitat un accés específic, el Portal SILICE, on es facilita informació sobre el nou sistema, així com l’accés per al compliment en seu electrònica de les obligacions i tràmits corresponents.

L’Ordre de referència estableix que estaran obligats a l’administració de la comptabilitat dels Impostos Especials, a través de la Seu electrònica de l’AEAT, els titulars dels següents tipus d’establiments:

  • Fàbriques
  • Dipòsits fiscals
  • Magatzems fiscals
  • Dipòsits de recepció
  • Fàbriques de vinagre

De forma general, s’estableix un termini de 24 hores hàbils següents al moment de produir-se el moviment, l’operació o el procés objecte de l’assentament per al subministrament electrònic dels assentaments. No obstant això, els assentaments comptables corresponents al primer semestre de 2020 es podran subministrar en el termini comprès entre l’1 de juliol i el 30 de setembre de 2020.

Tanmateix, els Establiments que hagin optat per la gestió i el subministrament a partir del seu sistema comptable intern en suport informàtic (article 6 de l’Ordre HAC/998/2019) poden registrar en aquest sistema el moviment, l’operació o el procés durant les 24 hores hàbils següents al moment de produir-se, i subministrar les dades de l’assentament comptable a l’AEAT en el termini de 5 dies hàbils.

Excepcionalment, durant l’exercici 2020, per aquells establiments que han optat per la gestió i subministrament a partir del seu sistema comptable intern, poden subministrar els assentaments comptables corresponents als moviments, operacions o processos fets durant l’any 2020 en el termini de 8 dies. Així com els assentaments comptables fets durant el primer semestre de 2020 es podran subministrar en el termini comprès entre l’1 de juliol i el 30 de setembre de 2020.

Per trobar informació detallada del contingut dels assentaments i funcionament del nou sistema de gestió, podeu adreçar-vos a l’Ordre HAC/998/2019 o bé des del següent link:

Agència Tributària

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies