Enhorabona als guanyadors dels premis de protecció de dades de l’AEPD

El passat 28 de gener l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va publicar els guanyadors dels premis de protecció de dades en el seu web, després d’haver rebut un total de 68 candidatures entre les diferents categories.

L’AEPD adjudica el premi de comunicació de protecció de dades personals a Mediaset España, per la campanya de difusió i promoció entre els ciutadans dels principis del dret fonamental a la protecció de dades.

En l’àmbit Universitari i d’Institucions que promouen la investigació cientificotècnica en protecció de dades el premi principal s’ha lliurat a Ángel Cuevas Rumín, José González Cabañas i Rubén Cuevas Rumín pel seu treball  “Análisis y cuantificación del uso de datos sensibles por parte de Facebook” i l’accèssit a Javier Parra Arnau, Jagdish Prasad Achara i Claude Castelluccia, per dissenyar una eina anomenada “MyAdChoices”, que permet als usuaris conèixer i controlar si les empreses exploten els seus perfils de navegació per proporcionar publicitat en línia.

En la categoria de bones pràctiques en privacitat i protecció de dades personals sobre iniciatives per adaptar-se al Reglament Europeu de Protecció de Dades, en la modalitat d’empresa s’ha atorgat a l’Associació Espanyola de l’Economia Digital (ADIGITAL) per l’adaptació del servei de la Llista Robinson a la nova normativa i a l’Associació Multisectorial de la Informació (ASEDIE) per l’elaboració del Codi de conducta del sector infomediari. Pel que fa a la modalitat d’entitats del sector públic, l’AEPD ha concedit el premi a la Diputació Provincial de València pel seu projecte d’assistència a les entitats locals pel compliment de la normativa de protecció de dades.

Per últim, el premi de bones pràctiques educatives en privacitat i protecció de dades personals per un ús segur d’internet s’ha lliurat al centre docent IES Parque Goya, pel seu programa “ciberayudantes” fonamentat en un sistema d’ajuda entre iguals basats en la creació dins del medi escolar d’un grup d’alumnes als quals es pot acudir en busca de consol i ajuda en situacions difícils. I en la mateixa categoria però en la modalitat de persones, institucions, organitzacions i associacions a “Pantallas Amigas”, que és una plataforma que ofereix recursos educatius al col·lectiu de menors i a Iván Carrasco Lozano, per a la seva difusió a través del canal de Youtube Ivangel Music de vídeos on tracta situacions entre els joves com és el grooming o el ciberbullying.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies