Estudi de la situació dels delegats de Protecció de Dades a França

El Ministeri de Treball de la República Francesa ha publicat els resultats de l’estudi anual de la professió de delegat de Protecció de Dades (DPD), realitzat amb el suport de la CNIL Commission nationale de l’informatique et des libertés (Comissió nacional d’informàtica i llibertats de França), que és l’autoritat de control en matèria de protecció de dades a França. L’estudi s’ha dut a terme mitjançant enquestes als mateixos DPDs entre els anys 2019-2021.

Destaca el resultat de la formació dels DPDs consultats que un terç dels mateixos responen que no ha fet cap formació en tecnologies de la informació, així com tampoc del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) des de l’any 2016, el que suposa més de 7 punts respecte a l’esmentat any. S’assenyala que la CNIL ho estudiarà particularment perquè els responsables i encarregats del tractament que hagin designat un DPD han de proporcionar-li els recursos necessaris per mantenir els coneixements especialitats conforme l’article 38.2 del RGPD.

L’enquesta constata la diversificació dels perfils dels DPD. Un 47% dels DPDs prové d’àrees d’especialització diferents del Dret i les Tecnologies de la Informació, el que suposa més de 12 punts respecte a l’any 2019. Per exemple, perfils administratius o financers o aquells relacionats amb la qualitat o l’auditoria de compliment.

Alhora un 58% dels DPDs enquestats està satisfet amb l’exercici de la seva funció i un 87% convençut de la utilitat de la seva funció. Un 67% volen continuar amb les seves missions amb una forta motivació.

L’enquesta deixa com a resultats respecte a l’any 2021 que:

– un 72% dels DPDs exerceix la seva funció com DPD intern;
– un 71% dels DPDs treballen fora de la zona Île-de-France;
– hi ha la mateixa representació de dones i homes;
– un 62% dels DPDs són de nivell acadèmic superior;
– un 63% tenen quaranta anys o més; i
– un 55% ha servit com DPD per dos anys o menys.

S’indica que hi poden haver 3 tipus de DPDs segons les eleccions organitzatives de les estructures:

• el DPD intern, que és empleat d’una sola organització;
• el DPD intern compartit, que és un empleat compartit per diversos responsables dels tractaments;
• el DPD extern, que és independent o empleat per una organització especialitzada (organitzacions públiques de serveis digitals, consultora, despatx d’advocats, etc.).

L’estudi ofereix una lectura comparativa dels DPDs interns i compartits quant a les seves característiques socioprofessionals, els seus marcs d’activitat i les seves experiències professionals. També es proposà un enfocament particular en els DPDs externs al final de l’estudi.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies