Guia per a la igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Govern

El passat mes de setembre, el Govern de la Generalitat va aprovar la “Guia per a la Incorporació de la Perspectiva de Gènere en els Contractes Públics” amb l’objectiu d’impulsar la igualtat entre dones i homes en la contractació pública i facilitar als òrgans de contractació les pautes per fer-ho.

La incorporació perspectiva de gènere en la contractació pública té com a finalitat, a través de diagnòstics de gènere, detectar els possibles desequilibris existents entre les dones i els homes, i incorporar clàusules per erradicar-los i evitar la generació de noves desigualtats.

La Guia contribueix a:

  • Erradicar possibles discriminacions o desigualtats per raó de sexe.
  • Impulsar una ocupació laboral més àmplia i millor de les dones, especialment aquelles que tenen dificultats d’inserció laboral.
  • Facilitar la conciliació entre la vida familiar, personal i professional de dones i homes.
  • Promoure la responsabilitat empresarial en matèria d’igualtat, entorns laborals lliures de violències masclistes i accions positives en aquelles empreses amb plantilles masculinitzades.

Aquesta nova eina explica i dóna exemples de com incloure les clàusules de perspectiva de gènere en les diferents fases del procés de contractació: des de la definició de l’objecte del contracte, passant pels criteris d’exclusió, adjudicació, desempat, i l’execució, així com el control del compliment de les clàusules de perspectiva de gènere.

Aquest document s’adreça als poders adjudicadors de Catalunya, en compliment de la Llei 17/2015 del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, que recull com a principi d’actuació de tots els poders públics, la incorporació de la perspectiva de gènere i de les polítiques d’igualtat de gènere en totes llurs polítiques i actuacions, promovent la igualtat de tracte i d’oportunitats de dones i homes en el mercat laboral, mitjançant la incorporació de clàusules socials en les bases de la contractació.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies