Resolució de 19 de març de 2019, de la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social, per la qual s’ordena el procediment de cessament en la col·laboració voluntària de les empreses en la gestió de la Seguretat Social respecte a les prestacions econòmiques per incapacitat temporal derivada de malaltia comuna i accident no laboral

El passat 21 de març es va publicar la resolució per la qual s’estableix que les empreses que, a 31 de desembre de 2018, estiguessin autoritzades per col·laborar en la gestió de la Seguretat Social respecte a les prestacions econòmiques per incapacitat temporal derivada de malaltia comuna i accident no laboral, cessaran en aquesta col·laboració amb efectes 31 març 2019.

En conseqüència, a partir l’1 d’abril de 2019, quedaran sense efecte les autoritzacions que aquestes entitats tenien concedides per col·laborar voluntàriament en la gestió de la Seguretat Social, causant baixa en el registre corresponent.

En el termini dels tres mesos següents al cessament (final de juny), les empreses col·laboradores afectades procediran a efectuar la liquidació de les operacions relatives a la col·laboració. En aquells casos en què el resultat de la col·laboració doni un saldo positiu, es podrà dotar una provisió de fons perquè l’empresa faci front al pagament dels corresponents subsidis d’incapacitat temporal. D’aquesta manera s’eviten els possibles efectes negatius que aquesta obligació legal de cessament pugui produir en les empreses amb saldo positiu en la col·laboració i s’evita de la mateixa manera un possible enriquiment injust de la Seguretat Social.

El càlcul de les provisions s’efectuarà per l’empresa que cessa en la col·laboració. Ha de remetre a la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat per a la seva comprovació, juntament amb els qüestionaris corresponents, les dades dels processos d’incapacitat temporal subsistents a data 1 d’abril de 2019 i haurà de justificar les millores de la prestació d’incapacitat temporal referides a aquests processos. Per a això, es remetran els convenis col·lectius que resultin d’aplicació a 31 de març de 2019 a què es recullin les esmentades millores.

Respecte dels processos d’incapacitat temporal derivats de malaltia comuna i accident no laboral que es trobin en curs a la data de cessament de la col·laboració, seguirà corresponent a les empreses el pagament del subsidi fins a la finalització del procés d’incapacitat temporal o dels seus efectes econòmics, sense que sigui procedent compensació en les corresponents liquidacions de cotitzacions a la Seguretat Social.

L’incompliment de les obligacions o dels terminis fixats en la present resolució es posarà en coneixement de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies