La direcció general de tributs canvia el seu criteri en el reconeixement de deduccions generades en exercicis anteriors

La Direcció General de Tributs (DGT) en consultes vinculants del mes de juny passat, V1510-22 i V1511-22, estableix un nou criteri en relació amb la possibilitat de reconèixer les deduccions generades en exercicis anteriors que no varen ser informades en les declaracions de l’Impost sobre Societats en què aquestes es varen generar.

El canvi de criteri introduït per la DGT estableix que les deduccions només es podran aplicar si han estat objecte de consignació a l’autoliquidació de l’impost corresponent al període impositiu en què es va generar. En cas contrari,  les empreses hauran d’instar a la rectificació de la declaració i incloure-la en els terminis recollits per la norma per a la seva consignació.

Així doncs, la rectificació es podrà dur a terme, però sempre rectificant les declaracions d’aquell exercici, però sempre respectant els terminis de prescripció, per la qual cosa a la pràctica només podran modificar-se les declaracions dels darrers quatre anys, sense tenir en compte els anys anteriors, tal com preveu la Llei general tributària. Aquesta és la principal modificació, ja que fins ara el criteri de la pròpia DGT era que es podien incloure en l’autoliquidació de l’Impost sobre Societats les deduccions generades en períodes anteriors, malgrat que aquestes no haguessin estat degudament informades en les declaracions d’aquells exercicis.

En conseqüència, d’acord amb aquest nou criteri, no podran ser objecte de deducció en la declaració de l’Impost sobre Societats, les deduccions corresponents a un període impositiu prescrit i per a l’aplicació d’aquelles deduccions generades en períodes no prescrits serà requisit necessari instar a la rectificació de les autoliquidacions dels períodes en què es varen generar.

Accés a les consultes:

https://petete.tributos.hacienda.gob.es/consultas/?num_consulta=V1510-22

https://petete.tributos.hacienda.gob.es/consultas/?num_consulta=V1511-22

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies