La societat de la informació es troba en permanent evolució i, gràcies a això, avui en dia ens podem mantenir connectats amb persones que es troben a milers de kilòmetres, podem gaudir d’oci a través de les xarxes socials o, inclús, podem formar-nos en multitud de matèries fent un clic en un buscador.

D’aquesta evolució no han quedat al marge els menors, els quals estan creixent en un entorn digital que els permet ser usuaris d’eines tecnològiques d’una manera completament natural per a ells. Cada cop comencen més aviat a utilitzar dispositius amb accés a internet, ja que fins i tot les seves joguines en disposen.

El fet de ser usuaris innats de la tecnologia pot ser una gran avantatge pel desenvolupament educacional i social dels menors, però no hem de deixar de banda els riscos que l’ús d’internet pot suposar per a ells.

Quan parlem de que l’ús d’internet pot resultar un risc pels menors, d’una banda, estem fent referència a que no sempre se’n fa un bon ús, ja que els menors no disposen de suficient capacitat per valorar la importància que pot tenir realitzar determinades accions a través d’internet. I, d’altra banda, hem de tenir en compte que no tota la informació a la que tenen accés és adequada per la seva edat, ja que de manera accidental poden accedir a contingut violent, amb un llenguatge inapropiat o a tendències que poden implicar riscos per a la salut.

Es parla de què les conseqüències que es poden derivar de l’ús inadequat d’internet pels menors poden ser tant psicològiques com emocionals, així com poden arribar a desenvolupar conductes perilloses o inapropiades que posin en perill la seva salut física.

Aquest ús inadequat d’internet suposa una gran preocupació pels pares que busquen mecanismes que els hi permeti limitar l’accés a un contingut apropiat per l’edat dels seus fills. Però sovint no som conscients de què són els propis adults els que posen en perill la privacitat dels més petits mitjançant la difusió d’imatges o vídeos a les xarxes socials, pràctica totalment habitual actualment.

És per aquest motiu que les autoritats treballen contínuament en la conscienciació social, ja que  és fonamental que els adults promoguin l’ús segur de la tecnologia en els menors, però també que siguin conscients de les conseqüències de les seves pròpies accions.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies