La Seguretat Social permetrà als autònoms societaris acollir-se a la tarifa plana després de fixar-lo el Tribunal Suprem en 3 sentències

En una nota emesa per l’àrea d’impugnacions de la Subdirecció General d’Ordenació i Impugnacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), s’ha notificat aquest canvi de criteri. En el comunicat es notifica als departaments regionals l’ordre perquè es tramitin totes les sol·licituds de la tarifa plana, tant de persones físiques com d’autònoms societaris.

La Seguretat Social ha canviat de criteri, després de tres sentències de Tribunal Suprem (STS de 2019.12.03, 2020.02.27 i 2020.03.04,) i estableix ara que els autònoms societaris tindran dret a sol·licitar i beneficiar-se de la bonificació de quotes de la tarifa plana.

En concret, el Suprem ha donat la raó als autònoms que van denunciar que la Seguretat Social els impedia accedir a la tarifa plana per a autònoms per la seva condició de societari en les tres sentències, al resoldre que “no pot impedir-se l’aplicació dels beneficis en la cotització que preveu l’article 31 de la Llei 20/2007, de l’Estatut del Treball Autònom, als treballadors que ostenten la condició de socis de societats mercantils capitalistes”.

Així mateix, s’han dictat providències de l’Alt Tribunal que no admeten els recursos de cassació interposats per la Tresoreria General de la Seguretat Social sobre aquest assumpte, al considerar que la qüestió objecte de debat ja va quedar resolta per la sentència de el 3 de desembre.

Per això, a l’existir ja doctrina jurisprudencial sobre l’aplicació del que disposa el precepte, la TGSS assenyala que “procedeix modificar el criteri que ha vingut mantenint de manera que es permeti als treballadors autònoms socis de societats mercantils capitalistes, ja sigui de societats limitades o anònimes, accedir als beneficis en la cotització que preveu l’article 31 de la Llei 2/2007, de l’Estatut del Treballador Autònom”.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies