El TS ha rectificat la seva doctrina i estableix ara que les empreses no tenen obligació d’instal·lar un menjador pels empleats

Aquesta decisió del Tribunal produeix un canvi radical a la doctrina seguida fins a la data. El Suprem arriba a aquesta conclusió després de declarar que no és d’aplicació la normativa que donava suport aquesta exigència, i que data de l’any 1938. En l’actualitat aquesta normativa està derogada. Amb la qual cosa les empreses només estan obligades segons el que estableixi el conveni col·lectiu aplicable per a aquest aspecte.

El Suprem modifica així el seu criteri, que fins ara entenia que les normatives de l’any 1938 continuaven vigents. La sentència indica, “En el moment actual no hi ha cap norma en vigor, de caràcter legal o convencional, de la qual es poguera desprendre que l’empresari estigui obligat en el cas d’autos a instal·lar un menjador d’empresa en un centre de treball amb les característiques del qual resulta afectat en aquest conflicte col·lectiu”.

La Sala del Social del Suprem que resol el recurs, analitza la vigència de la normativa que, fins al moment, ha donat suport a les demandes dels treballadors en aquesta qüestió. L’alt tribunal arriba a la conclusió que aquestes normes de 1938 ja no estan vigents. La Sala conclou que, tot i que no s’havia tingut en compte fins ara, aquestes es van incorporar al Reglament General de Seguretat i Higiene en el Treball de 1940, que va quedar sense efecte en 1971 i va ser posteriorment derogat el 1997 pel Reial Decret 486/1997, de 14 d’abril, pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball.

El RD 486/1997, que és la legislació vigent a aquests efectes, no imposa una obligació específica a les empreses d’instal·lar menjadors en els seus centres de treball en els termes que estableix la normativa de 1938. Només es fa referència als treballs a l’aire lliure en què hi hagi un allunyament entre el centre de treball i el lloc de residència dels treballadors, fet que els impossibilita poder tornar cada dia a la mateixa.

El Suprem en la sentència de 13 de desembre, canvia la doctrina per la qual les moltes empreses es veien obligades a cedir davant l’exigència dels treballadors de la instal·lació d’un menjador. El TS diu “Estem davant d’una matèria que, davant l’absència de normes, és terreny hàbil i adequat per a la negociació col·lectiva, pilar bàsic del nostre sistema de relacions laborals, en el camp haurien d’acordar les mesures oportunes que satisfacin els interessos de les parts”.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies