L’OIReScon publica la Guia Bàsica per a la correcta aplicació dels fons vinculats al “Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència”

L’Oficina, organisme vinculat al Ministeri d’Hisenda del Govern d’Espanya és l’encarregat de vetllar per la correcta aplicació de legislació en matèria de contractació pública.

L’Oficina Independent de Regulació i Supervisió de la Contractació (OIReScon) ha publicat aquest mes de juny un monogràfic sobre el repartiment dels 72.000 milions de fons europeus que Espanya rebrà des de Brussel·les entre 2021 i 2023 per combatre les desigualtats sorgides a partir de la pandèmia.

Es tracta d’una guia completa on es detallen objectius del Pla, de  la normativa reguladora (tant nacional, com autonòmica) i d’abast  general, com específica en matèria de contractació.

A judici de l’OIReScon, l’anàlisi preliminar del funcionament del mecanisme dels fons revela “riscos” i “incerteses”, recolzant el dictamen 6/2020 de el Tribunal de Comptes Europeu que es pronunciava en aquests termes. Com a exemple, lamenta l’absència de mesures que serveixin per controlar “fraus” o “irregularitats” en la gestió de les ajudes europees i insta a “extremar la cautela en la planificació sobre la seva disposició i ocupació”, incideix l’informe, no només en els procediments de contractació, també a les subvencions, ajudes directes, convenis i altres fórmules

També es fa una anàlisi de nous instruments de col·laboració público-privada (PERTE)  els convenis administratius, les subvencions i altres formes de col·laboració público-privada i es realitzen una sèrie de recomanacions en matèria de contractació en relació amb l’execució dels fons.

Guía Básica Plan De Recuperación, Transformación Y Resiliencia

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies