Mesures de l’àmbit social establertes pel Reial decret llei 18/2019, de 27 de desembre, pel qual s’adopten determinades mesures en matèria tributària, cadastral i de Seguretat Social

El precepte estableix, entre altres, les següents mesures en l’àmbit de la Seguretat Social:

Pensions: de forma provisional, des de l’1 de gener de 2020 i en la mesura que entri en vigor la Llei de pressupostos generals de l’Estat per aquest any, o una altra norma amb rang legal que reguli aquesta matèria, la revaloració de les pensions de la Seguretat Social i de classes passives de l’Estat i la determinació d’altres quanties de prestacions públiques estatals, així com les bases mínimes i màximes de cotització i els tipus de cotització a la Seguretat Social,  es mantindran el mateix import que tinguessin reconegut a 31 de desembre de 2019 mantenint-se així mateix les quanties de pensions i prestacions, així com els límits d’ingressos aplicables que figuren en l’annex i de Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre, per la revaloració de les pensions públiques i altres mesures urgents en matèria social, laboral i d’ocupació, i en els articles 2 i 3 de Reial decret llei 8 / 2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball.

Cotitzacions: les quanties del límit màxim i de la base màxima de cotització en el sistema de Seguretat Social seguiran sent les que estableix l’article 3 de Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre.

La cotització en el Sistema Especial d’Empleats de Llar establert en el Règim General de la Seguretat Social es regeix pel que disposa l’article 4 de Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre.

La cotització en el sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris establert en el Règim General de la Seguretat Social es regeix pel que disposa l’article 5 de Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre.

Las bases i tipus de cotització en el sistema especial per a treballadors per compte propi agraris, establert en el règim especial de la Seguretat Social dels treballadors per compte propi o autònoms, seguiran sent les que estableix l’article 9 de Reial decret llei 28/2018, de 28 de desembre.

En mesura que no s’oposi al que disposa aquest reial decret llei, en matèria de cotització a la Seguretat Social es mantindrà l’aplicació de l’Ordre TMS / 83/2019, de 31 de gener, per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur, protecció per cessament d’activitat, Fons de Garantia Salarial i formació professional per a l’exercici 2019.

Bonus per sinistralitat: Se suspèn l’aplicació de sistema de reducció de les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagin disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral, que preveu el Reial Decret 231/2017, de 10 de març, per a les cotitzacions que es generin durant l’any 2020.

SMI: fins que s’aprovi el reial decret pel qual es fixa el salari mínim interprofessional per a l’any 2020, es prorroguen els efectes de el Reial Decret 1462/2018, de 21 de desembre, pel qual es fixa el salari mínim interprofessional per a 2019.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies