Migració d’Adreça Electrònica Habilitada (DEH) a Adreça Electrònica Habilitada única (DEHú)

La Direcció Electrònica Habilitada Única (DEHú) és el nou servei de l’Administració que permet als usuaris (empreses o ciutadans) gestionar i consultar totes les notificacions electròniques emeses pels diferents organismes públics adherits al sistema. L’accés a la DEHú es realitza a través del portal https://dehu.redsara.es

La DEHú substitueix a l’adreça electrònica habilitada (DEH) que era el nom amb què, fins ara, es denominava a aquest servei, i actualment compta amb més de 8.000 Organismes públics que envien les seves notificacions a la DEHú, a més de posar-les a disposició a la seu electrònica de la seva pàgina web; entre ells, l’Agència Tributària, que des del 6 de setembre d’enguany ja utilitza l’Adreça Electrònica Habilitada Única per a realitzar TOTES les seves notificacions i comunicacions.

A fi de donar temps per a l’adaptació dels desenvolupaments necessaris, està previst un període transitori que finalitzarà a finals del 2021  durant el qual es mantindrà l’enviament de les notificacions a la DEH i a la DEHú, en finalitzar aquest període transitori l’Agència Tributària deixarà d’enviar notificacions a la DEH, i únicament es podran obtenir a través de la DEHú.

Aquest canvi ha estat motivat pel Real Decret 203/2021, de 30 de març, pel que s’aprova el Reglament d’actuacions i funcionament del sector públic per mitjans electrònics, que en el seu article 42 sobre la pràctica de les notificacions a través de mitjans electrònics estableix en el punt 5 que:

“Tota notificació l’emissor de la qual pertanyi a l’àmbit estatal a què es refereix l’article 1.2 d’aquest Reglament es posarà a disposició de l’interessat a través de l’Adreça Electrònica Habilitada única.”

Es tindrà accés a les notificacions dipositades per l’Agència Tributària en la DEHú per dues vies:

  • A través del portalhttps://dehu.redsara.es/, autenticant-se amb certificat electrònic o Cl@ve PIN.
  • A través de serveis web per a la descàrrega massiva de notificacions ofert per la DEHú.

Les Instruccions per a l’ús correcte de l’aplicació es troben al Portal d’Administració Electrònica PAe https://administracionelectronica.gob.es/ctt/lema/descargas

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies