Nou paquet de mesures fiscals previstes per al 2023

El passat 29 de setembre, la ministra d’Hisenda va anunciar un paquet de mesures fiscals aplicables per a l’any 2023 , que s’incorporaran als Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 o en lleis que permetin la seva posada en marxa el pròxim any.

Aquestes mesures són:

  • Impost de Solidaritat

Creació d’un Impost de Solidaritat de les grans fortunes que afectarà els patrimonis nets superiors a 3 milions d’euros.

Per evitar la doble imposició els subjectes passius de l’Impost de Solidaritat només tributaran per la part del seu patrimoni que no hagi estat gravada per la seva comunitat autònoma.

El tipus impositiu serà:

Es tracta d’un impost estatal de caràcter temporal pels anys 2023 i 2024, que inclourà una clàusula de revisió per avaluar a la finalització de la seva vigència si és necessari mantenir-ho o suprimir-ho.

  • Rendes del capital

S’incrementa un punt, fins al 27%, el gravamen per a rendes del capital entre 200.000 i 300.000 euros.

S’eleva fins al 28% el gravamen per a rendes del capital superiors a 300.000 euros.

  • Rendiments del treball

S’amplia l’actual reducció per rendiments de treball. Actualment, aquest benefici fiscal s’aplica a rendes brutes fins a 18.000 euros. El Govern ampliarà i elevarà la reducció fins a arribar als contribuents amb un salari brut de treball de 21.000 euros.

A conseqüència de l’ampliació de la reducció per rendiments del treball, el mínim de tributació per als contribuents de l’IRPF s’incrementa de 14.000 euros a 15.000 euros.

  • Mòduls. Estimació objectiva

Es preveu una rebaixa addicional a l’IRPF de cinc punts percentuals al rendiment net de mòduls.

La ministra d’Hisenda també ha anunciat que es prorrogaran un any més els límits vigents d’exclusió al sistema de mòduls.

  • Activitat econòmica. Estimació directa simplificada

S’elevarà fins a un 7% el percentatge de reducció per a despeses deduïbles de difícil justificació en el règim d’estimació directa simplificada de l’IRPF, establint-se l’import màxim anual en 2.000 euros

  • Impost sobre Societats

Aquest paquet de mesures previstes per l’exercici 2023 i que, tal com s’ha dit, encara es troben en tràmit parlamentari, afectaran també a l’Impost sobre societats de petites i mitjanes empreses, ja que es redueix en dos punts el tipus impositiu per aquells subjectes passius amb una facturació inferior al milió d’euros durant l’exercici, passant del 25% al 23%. D’altra banda, es preveu una altra modificació normativa que limitaria al 50% la compensació de pèrdues d’una societat per aquells grups de consolidació fiscal.

  • Impost sobre el Valor Afegit

Una altra mesura que està prevista que entri en vigor un cop s’aprovin els pressupostos de l’exercici 2023 és la reducció del 10% al 4% del  tipus impositiu dels productes d’higiene femenina (compreses, tampons, etc.), dels preservatius i d’altres productes anticonceptius no medicinals.

 

Cristina López – Álex Mullor

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies