Novetats en polítiques d’igualtat entre dones i homes

El passat 3 de novembre va publicar-se en el Butlletí Oficial de l’Estat l’Ordre PCM/1047/2022, d’1 de novembre, per la qual s’aprova i es publica el procediment de valoració dels llocs de treball previst en el Reial decret 902/2020, de 13 d’octubre, d’igualtat retributiva entre dones i homes. Fou precisament en aquest reial decret on s’introduí una regulació nova de diversos instruments a través dels quals ha d’aplicar-se el principi de transparència retributiva, essent-ne un d’ells el procediment de valoració de llocs de treball.

El procediment de valoració de llocs de treball forma part de l’auditoria retributiva, ja que el diagnòstic de la situació retributiva de l’empresa requereix una avaluació dels llocs de treball.

Els factors de valoració dels llocs de treball han de ser considerats de manera objectiva i han d’estar vinculats de manera necessària i estricta amb el desenvolupament de l’activitat laboral. A més, la valoració ha de referir-se a cada tasca i funció de cada lloc de treball de l’empresa, oferir confiança respecte dels resultats i ser adequada al sector i activitat.

Amb l’objectiu de facilitar el compliment de les obligacions legals, en la disposició final del reial decret es va disposar l’aprovació d’un procediment de valoració de llocs de treball a través d’una Ordre. En aquest context, s’ha desenvolupat una eina informàtica per a satisfer el citat requeriment.

L’eina incorpora un model voluntari de procediment de valoració de llocs de treball que possibilita a cada empresa, de forma senzilla i respectuosa amb la normativa reguladora, poder avaluar de forma efectiva el valor que realment aporta cada lloc de treball al conjunt de l’organització. També, l’eina pretén revelar situacions d’infravaloració de llocs de treball  feminitzats i oferir als subjectes obligats una garantia per acomplir amb els deures legals i reglamentaris, que alhora redunda, a la pràctica, en un impacte de la normativa més positiu i més intens.

Atès a que aquest procediment té com a objectiu constituir-se com a canal de compliment del reial decret esmentat, es declara que la valoració efectuada a través d’aquest acompleix amb tots eles requisits formals exigits.

Més informació

 

Serveis Jurídics

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies