Opció pel Càlcul de les Bases en els pagaments fraccionats

La norma general pel càlcul dels Pagaments Fraccionats de l’Impost sobre Societats estableix que, en aquelles empreses amb una xifra neta de negocis no superior a la quantia de sis milions d’euros, determinaran l’import a ingressar pel sistema de quotes, és a dir, en funció de la quota de l’últim Impost sobre Societats liquidat.

Tot i així, durant el mes de febrer de l’any natural en què hagi de tenir efectes, en podrà optar voluntàriament pel càlcul de les bases (article 40.3 Llei 27/2014 IS), que bàsicament consisteix en calcular el pagament fraccionat partint del resultat acumulat dels 3, 9 i 11 mesos de l’any. Si es preveu tenir uns beneficis, durant l’exercici en curs, inferiors als de l’any anterior, l’opció per aquest sistema de càlcul pot resultar beneficiosa i evitar avançar uns impostos que a la llarga l’Administració tributària ens hauria de retornar al presentar la liquidació anual.

Per aquelles empreses en què el seu període fiscal no coincideix amb l’any natural, l’opció pel sistema de l’article 40.3 de la LIS, ha de ser exercida en els dos primers mesos de l’exercici fiscal, o entre l’inici d’aquest i al final del termini per efectuar el primer pagament de la quota (si aquest període és inferior a dos mesos).

La comunicació de l’opció es farà mitjançant la presentació telemàtica de la declaració censal model 036, informant de l’alta i la data a partir de la qual tindrà efectes. Un cop s’hagi optat per aquesta modalitat, i no es comuniqui el contrari, li serà d’aplicació el sistema de l’any anterior.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies