Ordre ESS/214/2018 per la qual es regula el Sistema de remissió electrònica de dades en l’àmbit de la Seguretat Social

Publicada l’Ordre ESS/214/2018, d’ 1 de març, per la qual es modifica l’Ordre ESS/484/2013, de 26 de març, per la qual es regula el Sistema de remissió electrònica de dades en l’àmbit de la Seguretat Social.

Per mitjà de l’Ordre ESS/214/2018, s’estableix l’obligació a tots els autònoms a incorporar-se al Sistema RED de la Tresoreria de la Seguretat Social. El termini màxim per a donar-se d’alta és de sis mesos a comptar des de l’ 1 de març.

El Sistema RED és un servei que ofereix la Tresoreria General de la Seguretat Social que permet als usuaris i a la Seguretat Social intercanviar informació a través d’internet, podent l’usuari autònom accedir a documents d’afiliació, cotització o parts mèdics a través d’aquest servei.

Entre altres disposicions, estableix la incorporació al Sistema RED dels treballadors enquadrats en el règim especial de la Seguretat Social, dels treballadors per compte propi o autònoms i en el règim especial de la Social, dels treballadors del mar com a treballadors per compte propi inclosos en el grup I.

Així mateix aquesta Ordre afegeix a la comunicació empresarial a través de Sistema RED ja existent, la data d’inici de la suspensió del contracte de treball en cas de maternitat, paternitat, risc durant l’embaràs i risc durant la lactància natural, a l’efecte de la tramitació de les corresponents prestacions, i la comunicació de les reduccions de jornada de treball de progenitors, adoptants o acollidors, als efectes de la tramitació de la prestació de cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies