Publicada la Resolució 1/2022, de 12 d’abril, de la secretaria general de Fons Europeus, per la qual s’estableixen instruccions per clarificar la condició d’entitat executora, la designació d’òrgans responsables de mesures i òrgans gestores de projectes i subprojectes , en el marc del sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”

L’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i l’Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s’estableix el procediment i el format de la informació a proporcionar per les Entitats del Sector Públic Estatal, Autonòmic i Local per al seguiment del compliment de fites i objectius i d’execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, constitueixen la normativa d’aplicació general que regula els procediments i l’estructura d’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol.

Ambdues ordres ministerials estableixen, d’una banda, «òrgans responsables» a nivell de component i de mesura i integrats en una entitat decisora, i, d’altra banda, «òrgans gestors» a nivell de projecte i subprojecte i enquadrats en una entitat executora.

La responsabilitat de tots aquests òrgans es concreta en la signatura i la tramitació d’un informe de gestió, a més de la resta d’informes i certificats previstos a l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre. Aquest informe de gestió es defineix com el document elaborat i signat, segons l’àmbit, per l’òrgan gestor d’una entitat executora per al projecte o el subprojecte, o per l’òrgan responsable de la mesura, o l’òrgan responsable del component d’una entitat decisora pel qual el signant es fa responsable de la informació que hi consta en relació amb l’execució del PRTR i que acredita l’estat de situació en cada àmbit (component, mesura, projecte o subprojecte) en relació amb les fites corresponents i objectius i amb la resta dels requeriments del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell de 12 de febrer del 2021 pel qual s’estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, així com de la informació comptable sobre la despesa que s’ha incorregut.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies