Termini per presentar la Declaració informativa d’Operacions Vinculades (Model Informatiu 232)

Als efectes de donar compliment amb la informació de les operacions vinculades, el proper mes de novembre finalitza el termini per presentar la Declaració Informativa d’Operacions Vinculades Model 232 de l’exercici 2017.  

Estaran obligats a presentar el Model 232 i complimentar la “Informació d’operacions amb persones o entitats vinculades (art.13.4.RIS)”, els contribuents de l’Impost sobre Societats i de l’Impost sobre la Renda de No Residents que actuïn mitjançant establiment permanent, així com les entitats en règim d’atribució de rendes constituïdes en l’estranger amb presència en territori espanyol, que realitzin les següents operacions amb persones o entitats vinculades en els termes previstos en l’article 18.2 de la Llei 27/2014, de l’Impost sobre Societats, en resum serien els següents:

OBLIGATS A PRESENTAR EL MODEL 232

Conjunt d’operacions realitzades en el període impositiu (amb independència de l’import d’operacions per entitat vinculada)
Si el conjunt d’operacions del mateix tipus i mètode de valoració >50% de la Xifra de negocis de l’entitat SI
≤100.000 € en operacions específiques del mateix tipus NO
≥100.000 € en operacions específiques del mateix tipus SI
Operacions realitzades en el període impositiu amb la mateixa persona entitat
≤250.000 € d’operacions per entitat vinculada (no operacions específiques) NO
≥250.000 € d’operacions per entitat vinculada (no operacions específiques) SI
Operacions específiques
  1. Operacions amb persones físiques que tributin en estimació objectiva que la participació individual o conjuntament amb els seus familiars sigui ≥25% del capital o fons propis.
  2. Transmissió de negocis, valors o participacions en els fons propis d’entitats no admesos a negociació o admesos en paradisos fiscals.
  3. Transmissió d’immobles i operacions sobre intangibles.
Operacions excloses d’obligació de presentar Model 232
  • Grup fiscal (independentment del volum d’operacions)
  • AIES, UTES (independentment del volum d’operacions), excepte UTES o altres formes anàlogues de col·laboració que s’acullin a l’Exempció de les rendes obtingudes en l’estranger a través d’EP (Art. 22 LIS)
  • Operacions realitzades en l’àmbit d’ofertes públiques de venda o d’ofertes públiques d’adquisició de valors (independentment del volum d’operacions).

Així mateix, estaran obligats a presentar el Model 232 i compliment el quadre “Operacions amb persones o entitats vinculades en cas d’aplicació de la reducció de les rendes precedents de determinats actius intangibles (art. 23 i DT 20ª LIS)”, els contribuents que apliquin la referida reducció prevista en l’article 23 LIS perquè obtenen rendes com a conseqüència de la cessió de determinats intangibles a persones o entitats vinculades.

Per últim, també estaran obligats a presentar el Model 232 i complimentar el quadre “Operacions i situacions relacionades amb països o territoris qualificats com a paradisos fiscals”, els contribuents que realitzin operacions o tinguin valors en països o territoris qualificats com paradisos fiscals independentment del seu import.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

@ Faura-Casas

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per obtenir informació dels seus hàbits de cerca i intentar millorar la qualitat dels nostres serveis i de la navegació pel nostre lloc web. Si està d’acord fes click a ACCEPTAR o segueixi navegant. Més informació. aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies